Műsorok

MŰSOROK, ÁRAK
Egy komplett Skócia, amit csinálok:
dudálás — öltözetek– szokások — whisky

Valahogy úgy kell elképzelni a dolgot, mint egy STAND UP, ahol rengeteg nagyszerű világzene és sláger szólal meg, miközben ruhákat mutogatunk és dől a whisky…
 
35 éve zenélek, íróként meg elég jó a mesélő kedvem, több mint 1300 fellépés után már tudom „mitől döglik a légy”.

Általában igyekszem 45-60 perces műsorban megmaradni, de sokszor a közönség nem ereszt. Egy darabig azt hittem, hogy a gyerekek egyáltalán nem a közönségem, — tévedtem, teljes órára le tudom őket kötni, mint speciális angol, ének, avagy történelem óra, viszont a
gimnazisták, főiskolások, egyetemisták szeretik, dolgozók, középkorúak kifejezetten kedvelik, a nyugdíjas korosztály meg teljesen odavan a Skótdudásért. 

Nagyszínpadon, fesztiválokon, városi eseményeken, falunapokon —->>>

VIP rendezvényeken —->>>

Művelődési házban, vagy könyvtárban, klubban teljes Skócia —->>>

Születésnap, meglepetés party —->>>

Temetés —->>>

Esküvő —->>>

SKÓT/BRIT HAGYOMÁNYŐRZŐK —->>>

A PÁNSÍPOS és a SKÓTDUDÁS —->>>

Film, TV felvétel —->>>

Egyházzenei koncert, orgona + skót duda —->>>

Speciális angol, ének, avagy történelem óra iskolákban —->>>

ÁRAK:

Mi határozza meg a SKÓTDUDÁS árait?

1, Az adóhatóság.

2, A SKÓT DUDA FOGYÓESZKÖZ. Az általam skót fontban fizetett alkatrészek játék közben fogynak. Általában 350 forint egy font, és pl. a nádak jelenleg 100 font körül mozognak. A hidegről-melegre való vonulás öli a dudát, annak alkatrészeit.

3, A skót dudán való játék egy fizikai erőfeszítés, miközben a dudás igyekszik művészi élményt nyújtani.

4, A skót dudán való játék megtanulása pont hét év.

5, A felszerelés, illetve az öltözet milliókba kerül.

6, A skót dudás nem utazik buszon, vonaton a többmilliós felszerelésével.

7, Miként a pap a misebor fogyasztása után nem vezethet, ugyanúgy a skót dudás sem, hiszen a duda maga a whisky és a sör alapanyagával van belülről kikenve, amelyet a szonda igen jól kimutat. Tehát az esetek nagy többségében sofőr segítségét kell igénybe venni.

8, Az esetek többségében a műsorom hátterét egy speciális, általam kreált zene kíséri, melyhez külön technikus szükséges.

9, Városvezető, író, tanár, zenész vagyok. Nem vagyok rászorulva, hogy bármi áron bazseváljak.

Összességében gyakorlatilag minden műsor ára, jelenleg 60.000 Ft, hiszen vagy rengeteg bemutatandó holmival, és/vagy hangosítóval, sofőrrel kell útra indulnom.

Ahol csak egy, max. két számot kérnek (temetés, meglepetés party) ott Budapesten 30 eFt, vidéken a távolság függvényében ennél kicsivel több az ár.

A filmes és TV produkciók kivételek, mivel ők csak a felvételt fizetik, a hozzá tartozó fény-,hang-, ruhapróbákat, beállásokat nem, illetve az én általam feljátszott részt szabad felhasználású prédának tekintik, ezért ilyen produkcióval egyéni szerződés szerint állok csak szóba.

Sajnos az évek múlásával a benzin ára elszabadult, de én tartom az áraimat.

Jelenleg az útiköltség 80 Ft/ km (Budapesten nincs útiköltség).

Ez egy nagyon alacsony számítás, hiszen általában 75-100 forintot szoktak számítani a fellépők, akiknek ugyanúgy, mint nekem azzal kell szembesülniük, hogy hosszú távon az autók bizony elkopnak, lestrapálódnak – és, ha biztosan meg akarunk jelenni vele, akkor a szervizben sajnos fizetni kell


 FONTOS:

Skótdudásnak erkölcsi érzéke is van, ezért semmilyen pártrendezvényen nem lép fel!