A pánsípos és a skótdudás

Kegye János és Kéri György

Világzene, világslágerek – a világon még egy ilyen duó nincsen!

(bevezető áron 320.000 Ft + 0 ÁFA + útiköltség) 

KEGYE JÁNOS, A PÁNSÍPOS, A MAGYAR KULTÚRA LOVAGJA LETT

2020 JANUÁR 18-ÁN!

JIMBÓLIA

Még 2007 márciusában Kegye Jancsival Erdélybe mentünk muzsikálni.

— Gyurikám! Erdélyben EU-s támogatással óriási logisztikai központ (régies nevén: kurva nagy raktár) épült, ahol a tulaj brit, konkrétan skót a főnök. Gyere velem, beledudálhatsz a fülébe! Már alig várja!

— Hová megyünk?

— Jimbóliába.

Majd megevett a penész. Nem szeretek hülyének mutatkozni, tehát meg sem mertem kérdezni, hogy hol a fenében lehet ez a Jimbólia, meg egyáltalán Erdélyben milyen települést lehet Jimbóliának elkeresztelni?

Az akkori térkép és Google is Jimbóliát mutatott csak.

Megérkeztünk. Jó a hangosítás, szép a színpad, a logisztikai központ gigantikus, kaja-pia-nők – minden, ami létezik. Óriási a boldogság. Bennem csak-csak mozog a kisördög, és a környékünkön sertepertélő román titkárlánykát (aki hihetetlenül hasonlított az „EGÉSZSÉGES EROTIKA” című filmben szereplő titkárnőre) megkérdem, hogy mi a fene, ennek a településnek a neve?

— Jimbólia – hangzik a válasz.

Később némi whisky leküzdése után, a skót főnöktől is megkérdezem a település nevét.

— Jimboly (Dzsimboláj).

…aztán valami iszonyatosan erős cefreszag elkezd vonzani egy messzi-messzi (galaxis) sarok felé, ahol is, mint kiderült a helyi férfiak, építőmunkások a hagyomány szerint, valami pálinkával ünnepelték a raktár átadását. Egy öblös hangú férfi emeli éppen a poharát:

— Hej! Be szép a mi kis városkánk: Zsombolya!