Skócia ege szabad

”SKÓCIA EGE SZABAD!” egy Rejtő Jenő tintájával írott repülős könyv, számtalan légicsatával, „géppuskázós mélyrepüléssel”. Az „Angliai légicsata” idején Chuchill rájön, hogy repülője még csak-csak lenne, de pilótája nincs elég, ezért saját kezével aláírt levélben fordul a repülni tudókhoz, hogy önként álljanak be a légierőhöz. Abban az időben repülni a kékvérűek, milliomosok, filmsztárok tudtak – és ők fel is ajánlották segítségüket a hazának. Egy kérésük volt: a háború reggel kilenc előtt ne kezdődjön el… Churchill rájön, hogy az önkéntesek nagy galibát okozhatnak London fölött, ezért a csapatot, a védtelenül maradt Skócia védelmére küldi. Az új egység hősi cselekedeteit főleg a tévedések, az alkohol és a szex motiválja.

Miért dob valaki több tonna „Brit katona viselkedése a sivatagban” kézikönyvet és „Az új, tudományos fejlesztésű brit kondom” kérdőívét Berlinre? Milyen beszámoló ez? „A berepülő egység egyetlen ellenséges személyt pusztított el, viszont vagy harminccal nemi kapcsolatba lépett…” Vajon egy kiló nehézvíz az két kiló?

Ezekre a kérdésekre keresi a választ a vén hülye Steve bácsi, az ellenálló, de gőgös Gunnar, Lloyd, a rém egyszerű világot behálózó tröszt vezérigazgató, és persze az elmaradhatatlan szereplő, a bűn rosszul játszó skót dudás MacKerlich.

18 éven felül ajánlott!